Министар заштите животне средине Горан Триван обратиће се на догађају поводом објављивања јавног позива за управљање био-отпадом у уторак, 10. марта 2020. године од 10.00 часова, на Палилулској пијаци, Илије Гарашанина 56, Београд.

Поред министра Горана Тривана, на догађају ће се обратити и стална представница Програма Уједињених нација за развој (УНДП) Франсин Пикап и амбасадор Краљевине Шведске у Републици Србији Јан Лундин.

Пројекат „Изазов за управљање био-отпадом“ има за циљ да позове градове, општине, приватна и јавна предузећа, научне институције и организације цивилног друштва да предложе иновативне пројекте и пословна решења за климатски паметно управљање био-разградивим отпадом, а пре свега отпадом од хране и кухињским отпадом, као и зеленим отпадом из паркова и башта. Најбоље предложене идеје и тимови ће у септембру ове године добити финансијска средства за суфинансирање спровођења својих пројеката.

Након уводних обраћања која почињу у 10 часова, у 11 часова планиране су изјаве за представнике медија.

Јавни позив за иновативна решења покренули су УНДП у сарадњи са Министарством заштите животне средине, уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу (СИДА).