Министар заштите животне средине Горан Триван у име Владе Републике Србије у уторак, 16. априла 2019. године у 9 часова свечано ће отворити дводневне Регионалне консултације УН Конвенције о међународном оквиру за заштиту биодиверзитета за Централну и Источну Европу за период након 2020. године, (зграда Народне Скупштине, мала сала, Краља Милана 14. Београд)

Основна тема консултација је припрема региона Централне и Источне Европе за петнаесто заседање Конференције чланица Kонвенције које ће бити одржано у Kини следеће године, када се предвиђа усвајање глобалног оквира биодиверзитета после 2020. године.

Учесници су представници 45  земаља чланица Конвенције из региона Централне и Источне Европе, Секретаријата конвенције, међународних организација, научних и стручних организација и НВО.

Министарство заштите животне средине, у својству надлежне институције за праћење спровођења Конвенције о биолошкој разноврсности, у име Владе Републике Србије домаћин је одржавања Регионалних консултација о међународном оквиру за заштиту биодиверзитета за Централну и Источну Европу за период након 2020. године. Секретаријат Конвенције о биолошкој разноврсности суорганизатор је ових консултација уз подршку Програма Уједињених нације за развој (УНДП),  канцеларија у Србији.

Консултације се организују у складу са Одлуком Четрнаестог заседања Конференције чланица Конвенције о биолошкој разноврсности које је одржано у Шарм ел Шеику, Египат у новембру 2018. године.

У прилогу План рада.