Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван и извршна директорка италијанске компаније „NOVAMONT S.P.A“ Катја Бастиоли потписаће Протокол о сарадњи између Министарства заштите животне средине, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и те компаније, у среду 29. јануара 2020. године у 13.45 часова, Палата Србија (браон салон), Булевар Михајла Пупина 2, Нови Београд.

Протоколом о сарадњи обезбедиће се институционална подршка за имплементацију иновативних пројеката и технологија у области агроиндустрије и заштите животне средине.

Потписивању Протокола предходиће билатерални састанак представника два министарства са представницима „Novamonta“ којима ће присуствовати и амбасадор Републике Италије у Србији Карло Ло Кашо.

Представницима медија биће омогућено снимање потписивања Протокола, као и изјава потписника након потписивања. Молимо заинтересоване редакције да се акредитују најкасније до среде, 28. јануара до 10 часова, на имејл press[at]nullekologija.gov.rs.