Министар заштите животне средине Горан Триван обратиће се на скупу поводом представљањa резултата Климатског инкубатора и потписивања споразума о додели средстава за имплементацију, који ће бити одржан у среду, 17. априла 2019. године у 11 часова у згради Уједињених нација, Булевар Зорана Ђинђића 64а, Нови Београд.

На јавни позив пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене – изазови за иновативна решења“ који спроводи Министарство заштите животне средине уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) и Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ),  пристигло је 111 пријава из целе Србије, а награђени иноватори су, поред финансијске подршке добили прилику да у Климатском инкубатору развију своје идеје и пројекте спремне за примену у пракси. Пет најуспешнијих иновативних технолошких решења допринеће повећању енергетске и трошковне ефикасности, повећању удела енергије из обновљивих извора и побољшаном управљању отпадом.

Циљ овог пројеката су иновације и партнерство јавног, приватног и цивилног сектора у пружању климатски паметних и иновативних решења за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште.

Молимо да извршите акредитацију на и-мејл press[at]nullekologija.gov.rs.