Поводом почетка кампање „Не пали стрњику!“ у циљу спречавања појава паљења растиња и биљног отпада на отвореном простору, Министарство заштите животне средине заједно са Програмом за развој Уједињених нација (УНДП) и Ловачким савезом Србије, и у сарадњи са управљачем Специјалног резервата природе „Стари Бегеј – Царска бара“, организује конференцију за новинаре у среду, 4. септембра 2019. године са почетком у 12 часова у Лукином Селу код Зрењанина (Хотел Сибила, Белоблатски пут бб).

На конференцији ће се представницима медија обратити министар заштите животне средине Горан Триван, као и представници партнерских организација у кампањи, а новинаре ће у име управљача Резервата поздравити директор Рибарског газдинства „Ечка“ Дејан Зејак.

Кампања „Не пали стрњику!“ побудиће пажњу и свест јавности о великој опасности и потенцијалној штети коју може проузроковати пракса несавесног спаљивања стрњике на отвореном простору, и преноси апел надлежних да се овакве противзаконите и по друштво и природу штетне акције више не дешавају.

Прошлогодишњи пожар на подручју Специјалног резервата природе „Стари Бегеј Царска Бара“ представљао је више него упечатљив пример опасности коју појава противзаконитог паљења стрњике представља за биодиверзитет Србије.

Позивамо вас да учествујете на конференцији за новинаре, а захтев за акредитацију можете доставити до уторка, 3. септембра 2019. до 14. часова, путем и-мејла: press[at]nullekologija.gov.rs.

За акредитоване представнике медија организован је превоз из Београда и Новог Сада. Из Београда полазак је у 10:00 испред Палате „Србија“, источни улаз, а за полазак из Новог Сада у 10:15 часова на паркингу код Старе локомотиве (близу Мек Доналдса), Булевар Јаше Томића бб. Долазак за представнике медија предвиђен је до 11:45.

Агенду можете преузети овде.