Министар заштите животне средине Горан Триван учествоваће у акцији садње стабала сутра, 5. марта 2020. године од 11 часова, у Ботаничкој башти „Јевремовац“, Таковска 43, Београд.

Акција садње стабала у овом јединственом простору научног и образовног значаја које је уједно и заштићено подручје, део је континуираних активности на обнављању биљног фонда Баште.

У сутрашњој акцији биће засађено 13 садница дрвенастих врста биљака које ће унапредити ботаничку вредност Баште, а набавку садница обезбедило је Министарство за заштиту животне средине кроз Годишњи програм управљања овим заштићеним подручјем.

Ботаничка башта „Јевремовац“ која је саставни део Института за ботанику Биолошког факултета Универзитета у Београду, на свом отвореном простору садржи биљни фонд који обухвата више од 2000 различитих врста, од чега око 300 врста дрвећа и жбунова и око 800 зељастих врста домаћих, европских и егзотичних предела, док се број тропских, субтропских и пустињских биљака које се гаје у стакленој башти процењује на више од 1000 врста.

У оквиру догађаја предвиђено је да министар заштите животне средине Горан Триван, заједно са управником Ботаничке баште „Јевремовац“ проф. др Миланом Вељићем, од 11 часова код главне стазе ка Управној згради баште засади кедар, а након тога ће се обратити представницима медија.

Представници медија могу се акредитовати на и-мејл press[at]nullekologija.gov.rs, најкасније до 5. марта 2020. године до 9 часова.