Министар заштите животне средине Горан Триван ће у суботу, 21. септембра 2019. године од 10:15 часова учествовати у централној манифестацији обележавања Светског дана чишћења у Србији која ће бити одржана на спортским теренима Спортско-рекреативног центра „Пионирски град“, Кнеза Вишеслава 27, Кошутњак.

Светски дан чишћења је највећа волонтерска акција која се одржава већ десет година широм света са циљем да мотивише појединце, организације и државе да учествују у решавању проблема загађења животне средине отпадом. Примера ради, у акцији одржаној 2018. године учествовало је 18 милиона људи из преко 158 земаља, при чему је сакупљено преко 88.500 тона отпада.

Министарство заштите животне средине подржава кампање као што је “Треш изазов Србија” коју је Екостар Пак реализовао на преко 40 локација у Србији у сарадњи са бројним организацијама и са преко 3.000 волонтера, и у оквиру пројекта “Не прљај, немаш изговор” СББ фонадације, јер имају веома значајну, у пословима заштите животне средине незаменљиву улогу у стварању одговорнијег, еколошки свеснијег и хуманијег друштва.

У оквиру агенде догађаја планирано је да се министар Горан Триван од 10:15 часова обрати представницима медија.