Министарство заштите животне средине у сарадњи са Привредном комором Србије и Шведском агенцијом за хемикалије (KemI), у оквиру билатералног пројекта „Управљање ризиком од хемикалија у Србији“ који финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (Sida), организује семинар на тему „Електронска платформа за биоцидне производе – еИРХ портал за Регистар биоцидних производа“.

Циљ семинара је да се учесницима представи електронска платформа за подношење захтева за упис биоцидног производа у Привремену листу. Коришћење ове платформе омогућиће носиоцима обавезе да прописане податке о биоцидном производу (основне информације) доставе електронским путем, чиме се олакшава примена Закона о биоцидним производима, остварују значајне уштеде у времену и смањују трошкови и унапређује комуникација са надлежним органом.

Семинар је намењен привредним субјектима који стављају биоцидне производе у промет, пре свега одговорним лицима и запосленима, као и саветницима за хемикалије који су укључени у послове  управљања биоцидним производима.

Семинар ће се одржати 24. априла 2019. године у Привредној комори Србије (сала 1), Ресавска 13 – 15, Београд, са почетком у 10 часова.