Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

24. децембар 2015.

Потпуна отвореност Конкурса за уступање на коришћење рибарских подручја

24. децембра 2015.|

Mинистaр пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић одржала је данас састанак са свим учесницима Конкурса за уступање на коришћење рибарских подручја са циљем одржавања високог нивоа транспарентности и отворености у погледу актуелног Конкурса који је расписан.„Основни смисао и сврха Закона који је донет ове године је одрживо управљање рибљим фондом. Рибља подручја су дефинисана као привредни ресурс, ресурс који се поверава корисницима рибарских подручја на бази уговора о уступању рибарског подручја и након јавног конкурса.
24. децембар 2015.

Отворен нови погон за рециклажу

24. децембра 2015.|

„Компанија Гринтек је прави пример визије за развој и заштиту животне средине какву има Влада Републике Србије за овај сектор кроз трансфер и примена нових технологија, отварање нових радних места, развој зелене индустрије, заштита природних ресурса поновним искоришћавање материјала, смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште“, рекла је државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић приликом отварања новог рециклажног погона у Младенову.
21. децембар 2015.

Прeдстaвљени рeзултaти кoнфeрeнциje o клими COP 21

21. децембра 2015.|

„Конференција УН о промени климе у Паризу представљала је велики испит не само за област климатских промена, већ и међународних односа, а верујем и велики изазов за француску дипломатију. С обзиром да је Споразум у Паризу постигнут, да га је усвојило 195 држава чланица Оквирне конвенције УН о промени климе, евидентно је да су ови испити успешно положени. Истовремено, желела бих да искажем поштовање Влади Француске, чије су активности, последњих годину дана, представљале важан фактор за постизање овог Споразума“, рекла је министар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић на Конференцији поводом представљања резултата COP21 у амбасади Француске.
21. децембар 2015.

Подршка међународних институција процесу приближавања Србије ЕУ за област заштите животне средине

21. децембра 2015.|

„Отварање првих преговарачких поглавља у процесу Европских интеграција је додатни снажан мотив за 22 институције и преко 250 домаћих и страних експерата који су укључени у рад преговарачке групе за поглавље 27 да наставе да марљиво и посвећено раде на преношењу и спровођењу правног оквира ЕУ за животну средину и климатске промене. Усвојени пост скрининг документ даје јасну визију, рокове и изворе финансирања за ову област у наредних 25 година.
18. децембар 2015.

Три јединке вука успешно збринуте у прихватилишту у Грчкоj

18. децембра 2015.|

Министарство пољопривреде и заштите животне средине (Група за спровођење ЦИТЕС конвенције) је 15. децембра 2015. године успешно спровело акцију збрињавања три примерка вука (Canis lupus) – мужјак и две женке у специјализовано прихватилиште за крупне звери ARCTUROS у Грчкој. Акција је спроведена у сарадњи са НВО “Четири Шапе” и стручњацима за крупне звери Биолошког факултета Универзитета у Београду и Природњачког Музеја у Београду.