Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Godišnje arhive: 2014

  • Permalink Gallery

    Sastanak sa predstavnicima preduzeća koja se bave trgovinom lekovitim biljem i šumskim plodovima

31. decembar 2014.

Sastanak sa predstavnicima preduzeća koja se bave trgovinom lekovitim biljem i šumskim plodovima

31. decembra 2014.|

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, organizovalo je sastanak 25. 12 2014. godine,  sa predstavnicima preduzeća koja se bave trgovinom lekovitim biljem i šumskim plodovima, kako bi se razmotrile najefikasnije procedure izdavanja  dozvola za sakupljanje, uvoz i izvoz vrsta pod kontrolom korišćenja i prometa, radi  unapređenja procesa njihovog izdavanja kao i  efikasnijeg rešavnja problema koji su do sada definisani  u radu ovih preduzeća.
31. decembar 2014.

Raskid ugovor sa „SPDA Ecologic”

31. decembra 2014.|

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je raskinulo Ugovor o ustupanju na korišćenje dela ribarskog područja ,,Srbija – jugozapad”, zaključen sa korisnikom „SPDA Ecologic” d.o.o. iz Čačka, od 12. januara 2014. godine.
26. decembar 2014.

Poziv za nominaciju za nagradu Saveta Evrope za predeo

26. decembra 2014.|

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine poziva Vas da učestvujete na konkursu za nagradu Saveta Evrope za predeo. Republika Srbija kao država potpisnica Evropske konvencije o predelu nastoji da postigne održivi razvoj zasnovan na uravnoteženom i skladnom odnosu društvenih potreba, privrednih delatnosti i životne sredine, prihvatajući predeo kao važan činilac života ljudi, u gradskim sredinama i na selu, u degradiranim oblastima ili u područjima visokog životnog kvaliteta.
23. decembar 2014.

Sastanak Pregovaračke grupe 27

23. decembra 2014.|

”U novembu ove godine delegacija Srbije, koja je činila Pregovaračku grupu, tokom pet dana predstavnicima Evropske komisije predstavla je stanje aproksimacije u sledećim tematskim oblastima: horizontalno zakonodavstvo, kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, kvalitet voda, zaštita prirode, kontrola industrijskog zagađenja, hemikalije, zaštita od buke, klimatske promene, civilna zaštita.
  • Permalink Gallery

    Uključivanje civilnog sektora u proces Pregovaračke grupe 27 – životna sredine

22. decembar 2014.

Uključivanje civilnog sektora u proces Pregovaračke grupe 27 – životna sredine

22. decembra 2014.|

Državni sekretar ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine mr Stana Božović održala je sastanak sa predstavnicima nevladinog sektora. Povod sastanka bio je njihovo uključivanje i veći doprinos u Pregovaračkom procesu grupe 27 – životne sredina. Sastanku je prisustvovala i Tanja Miščević, šef Pregovaračkog tima Srbije sa EU.