Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

25. децембар 2013.

Нацрт закона о националним парковима

25. децембра 2013.|

Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања израдило је Нацрт закона о националним парковима. Како би се свим заинтересованим субјектима пружила могућност увида и достављања предлога, примедби и сугестија на предложени Нацрт закона, са садржином истог се можете упознати путем линка.
  • Permalink Gallery

    Појачане контроле на свим риболовним водама на којима би експлоатација песка и шљунка могла да угрози рибљи фонд

5. децембар 2013.

Појачане контроле на свим риболовним водама на којима би експлоатација песка и шљунка могла да угрози рибљи фонд

5. децембра 2013.|

Након учесталих примедби грађана на неконтролисану експлоатацију шљунка на водотоку Велике Мораве, Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања спроводи ванредне инспекцијске контроле са циљем испитивања угрожености рибљег фонда због наведених активности.
21. октобар 2013.

Нацрт закона о заштити и одрживом коришћењу рибљег фонда

21. октобра 2013.|

Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања израдило је Нацрт закона о заштити и одрживом коришћењу рибљег фонда. Како би се свим заинтересованим субјектима и потенцијалним корисницицма пружила могућност увида и достављања предлога, примедби и сугестија на предложени Нацрт закона, са садржином истог се можете упознати путем линка.
  • Permalink Gallery

    Потписани уговори о субвенционисању заштићених подручја

22. август 2013.

Потписани уговори о субвенционисању заштићених подручја

22. августа 2013.|

У четвртак,  22. августа 2013. године, у просторијама Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања, потписани су уговори о додели средстава за субвенционисање заштићених подручја у 2013. години, између Министарства и управљача. Средства су опредељена за 15 корисника заштићених природних добара од националног интереса.
14. август 2013.

Помор рибе у реци Моравици

14. августа 2013.|

У понедељак,  12. августа 2013. године,  директор С.П.Д.А. „Ecologic” д.о.о. из Чачка, корисник дела рибарског подручја „Србија-југозапад”, обавестио је републичког инспектора за одрживо коришћење рибљег фонда да је претходне вечери, 11.августа у  21 час, у рибљој стази на брани мини хидроелектране MX „Moравица” у Ивањици дошло до угинућа рибе.