Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Saopštenje Sektora za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini

14. decembar 2017.

Sektor za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini Ministarstva na 16. glavnoj skupštini IMPEL-a

Na 16. Generalnoj Skupštini Mreže Evropske unije za sprovođenje i primenu prava životne sredine (European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law)  – IMPEL, održanoj od 6. do 7. decembra 2107. godine u Talinu, Ministarstvo zaštite životne sredine, Sektor za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini, po prvi put je uzelo učešće u radu skupa kao punopravni član.
8. decembar 2017.

Završni trening lokalnih inspektora u 2017. godini

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan učestvovao je na završnom treningu inspektora zaštite životne sredine jedinica lokalne samouprave održanom 7. i 8. decembra u Beogradu. Tom prilikom ministar Trivan razgovarao je sa inspektorima iz svih krajeva Srbije, koji su postavljali različita pitanja i upućivali predloge i sugestije u cilju poboljšanja rada u poslovima inspekcijskog nadzora.
7. septembar 2017.

Ministar Trivan sa inspektorima zaštite životne sredine iz lokalnih samouprava: Bez jačanja inspekcija nema napretka u životnoj sredini

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da su resorno ministarstvo i Republička inspekcija zaštite životne sredine započeli intenzivan rad na dodatnom osposobljavanju inspektora iz gradova i opština širom Srbije. Na obrazovnom seminaru za lokalne inspektore životne sredine, ministar Trivan je naglasio da su inspekcije glavno sredstvo za sprovođenje politike zaštite životne sredine i upozorio da nema napretka u toj oblasti bez jačanja inspekcija.
8. avgust 2017.

Inspekcija pronašla četiri uginule rode u selu Progar

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je dana 07.08.2017.godine izvršila varedni ispekcijski nadzor po prijavi građana iz sela Progar. Na terenu u selu Progar, opština Surčin zatečene su 4 uginule jedinke ptice rode (Ciconia ciconia). Roda je strogo zaštićena vrsta, i nalazi se u Prilogu I Pravilnika o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva (“Sl. gl. RS” 5/10; 47/11).
1. april 2017.

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine u saradnji sa Stalnom konferencijom opština i gradova, je u okviru svojih aktivnosti održao šesti u nizu planiranih sastanaka sa jedinicama lokalne samouprave u Gradu Šapcu za Kolubarski, Mačvanski i Sremski upravni okrug.
17. mart 2017.

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine u saradnji sa Stalnom konferencijom opština i gradova, je u okviru svojih aktivnosti održao peti u nizu sastanaka sa opštinskim inspektorima za zaštitu životne sredine i načelnicima opštinskih uprava. Sastanak je održan u Gradu Smederevu za Podunavski, Braničevski, Šumadijski i Pomoravski upravni okrug.
17. mart 2017.

Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine i tabela nadležnosti

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, u cilju unapređenja vršenja inspekcijskih nadzora, pripremio je Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine i Tabelu nadležnosti.
26. januar 2017.

Plan rada inspekcijskog nadzora za 2017. godinu inspekcija u Sektoru inspekcije za zaštitu životne sredine

Inspekcija za zaštitu životne sredine, inspekcija za zaštitu od jonizujućih zračenja i  inspekcija za  ribarstvo, u okviru Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, pripremile su, saglasno odredbama člana 10. Zakona o inspekcijskom nadzoru („Službeni glasnik RS“, br. 36/15) Planove inspekcijskog nadzora za 2017. godinu.
19. januar 2017.

Izveštaj o radu Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine za 2016. godinu

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, u skladu sa nadležnostima u vršenju inspekcijskog nadzora u sprovođenju propisa iz oblasti zaštite životne sredine, održivom korišćenju ribljeg fonda i zaštiti od jonizujućih zračenja sačinio je Izveštaj o radu za 2016. godinu.
16. decembar 2016.

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine je u okviru svojih aktivnosti održao četvrti u nizu sastanaka sa jedinicama lokalne samouprave Grada Niša, i Opština Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Ražanj i Svrljig u Gradu Nišu za Nišavski upravni okrug. Ispred Sektora inspekcije sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra Željko Pantelić sa načelnicima Odeljelja za poverene poslove, Odeljenja za industriju i Odeljenja za prirodu.