Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Saopštenje Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine

7. septembar 2017.

Ministar Trivan sa inspektorima zaštite životne sredine iz lokalnih samouprava: Bez jačanja inspekcija nema napretka u životnoj sredini

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da su resorno ministarstvo i Republička inspekcija zaštite životne sredine započeli intenzivan rad na dodatnom osposobljavanju inspektora iz gradova i opština širom Srbije. Na obrazovnom seminaru za lokalne inspektore životne sredine, ministar Trivan je naglasio da su inspekcije glavno sredstvo za sprovođenje politike zaštite životne sredine i upozorio da nema napretka u toj oblasti bez jačanja inspekcija.
8. avgust 2017.

Inspekcija pronašla četiri uginule rode u selu Progar

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je dana 07.08.2017.godine izvršila varedni ispekcijski nadzor po prijavi građana iz sela Progar. Na terenu u selu Progar, opština Surčin zatečene su 4 uginule jedinke ptice rode (Ciconia ciconia). Roda je strogo zaštićena vrsta, i nalazi se u Prilogu I Pravilnika o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva (“Sl. gl. RS” 5/10; 47/11).
1. april 2017.

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine u saradnji sa Stalnom konferencijom opština i gradova, je u okviru svojih aktivnosti održao šesti u nizu planiranih sastanaka sa jedinicama lokalne samouprave u Gradu Šapcu za Kolubarski, Mačvanski i Sremski upravni okrug.
17. mart 2017.

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine u saradnji sa Stalnom konferencijom opština i gradova, je u okviru svojih aktivnosti održao peti u nizu sastanaka sa opštinskim inspektorima za zaštitu životne sredine i načelnicima opštinskih uprava. Sastanak je održan u Gradu Smederevu za Podunavski, Braničevski, Šumadijski i Pomoravski upravni okrug.
17. mart 2017.

Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine i tabela nadležnosti

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, u cilju unapređenja vršenja inspekcijskih nadzora, pripremio je Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine i Tabelu nadležnosti.
26. januar 2017.

Plan rada inspekcijskog nadzora za 2017. godinu inspekcija u Sektoru inspekcije za zaštitu životne sredine

Inspekcija za zaštitu životne sredine, inspekcija za zaštitu od jonizujućih zračenja i  inspekcija za  ribarstvo, u okviru Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, pripremile su, saglasno odredbama člana 10. Zakona o inspekcijskom nadzoru („Službeni glasnik RS“, br. 36/15) Planove inspekcijskog nadzora za 2017. godinu.
19. januar 2017.

Izveštaj o radu Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine za 2016. godinu

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, u skladu sa nadležnostima u vršenju inspekcijskog nadzora u sprovođenju propisa iz oblasti zaštite životne sredine, održivom korišćenju ribljeg fonda i zaštiti od jonizujućih zračenja sačinio je Izveštaj o radu za 2016. godinu.
16. decembar 2016.

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora poverenih jedinici lokalne samouprave

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine je u okviru svojih aktivnosti održao četvrti u nizu sastanaka sa jedinicama lokalne samouprave Grada Niša, i Opština Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Ražanj i Svrljig u Gradu Nišu za Nišavski upravni okrug. Ispred Sektora inspekcije sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra Željko Pantelić sa načelnicima Odeljelja za poverene poslove, Odeljenja za industriju i Odeljenja za prirodu.
15. decembar 2016.

Na 15. Generalnoj Skupštini IMPEL (European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law) održanoj 01.-02. decembra u Bratislavi, odlučeno je da Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, postane član ove evropske mreže.
9. decembar 2016.

Sastanak radi unapređenja koordinacije poslova inspekcijskog nadzora  poverenih jedinici lokalne samouprave

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine u saradnji sa Stalnom konferencijom opština i gradova, je u okviru svojih aktivnosti održao treći u nizu sastanaka sa jedinicama lokalne samouprave u Gradu Kruševcu za Rasinski, Toplički i Raški upravni okrug okrug.