Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштење Сектора инспекције за заштиту животне средине

7. септембар 2017.

Министар Триван са инспекторима заштите животне средине из локалних самоуправа: Без јачања инспекција нема напретка у животној средини

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да су ресорно министарство и Републичка инспекција заштите животне средине започели интензиван рад на додатном оспособљавању инспектора из градова и општина широм Србије. На образовном семинару за локалне инспекторе животне средине, министар Триван је нагласио да су инспекције главно средство за спровођење политике заштите животне средине и упозорио да нема напретка у тој области без јачања инспекција.
8. август 2017.

Инспекција пронашла четири угинуле роде у селу Прогар

Републичка инспекција за заштиту животне средине је дана 07.08.2017.године извршила варедни испекцијски надзор по пријави грађана из села Прогар. На терену у селу Прогар, општина Сурчин затечене су 4 угинуле јединке птице роде (Ciconia ciconia). Рода је строго заштићена врста, и налази се у Прилогу I Правилника о проглашењу и заштити строго заштићених и заштићених дивљих врста биљака, животиња и гљива (“Сл. гл. РС” 5/10; 47/11).
1. април 2017.

Састанак ради унапређења координације послова инспекцијског надзора поверених јединици локалне самоуправе

Сектор инспекције за заштиту животне средине у сарадњи са Сталном конференцијом општина и градова, је у оквиру својих активности одржао шести у низу планираних састанака са јединицама локалне самоуправе у Граду Шапцу за Колубарски, Мачвански и Сремски управни округ.
17. март 2017.

Састанак ради унапређења координације послова инспекцијског надзора поверених јединици локалне самоуправе

Сектор инспекције за заштиту животне средине у сарадњи са Сталном конференцијом општина и градова, је у оквиру својих активности одржао пети у низу састанака са општинским инспекторима за заштиту животне средине и начелницима општинских управа. Састанак је одржан у Граду Смедереву за Подунавски, Браничевски, Шумадијски и Поморавски управни округ.
17. март 2017.

Списак важећих прописа из области заштите животне средине и табела надлежности

Сектор инспекције за заштиту животне средине, у циљу унапређења вршења инспекцијских надзора, припремио је Списак важећих прописа из области заштите животне средине и Табелу надлежности.
26. јануар 2017.

План рада инспекцијског надзора за 2017. годину инспекција у Сектору инспекције за заштиту животне средине

Инспекција за заштиту животне средине, инспекција за заштиту од јонизујућих зрачења и  инспекција за  рибарство, у оквиру Сектора инспекције за заштиту животне средине, Министарства пољопривреде и заштите животне средине, припремиле су, сагласно одредбама члана 10. Закона о инспекцијском надзору („Службени гласник РС“, бр. 36/15) Планове инспекцијског надзора за 2017. годину.
19. јануар 2017.

Извештај о раду Сектора инспекције за заштиту животне средине за 2016. годину

Сектор инспекције за заштиту животне средине, Министарства пољопривреде и заштите животне средине, у складу са надлежностима у вршењу инспекцијског надзора у спровођењу прописа из области заштите животне средине, одрживом коришћењу рибљег фонда и заштити од јонизујућих зрачења сачинио је Извештај о раду за 2016. годину.
16. децембар 2016.

Састанак ради унапређења координације послова инспекцијског надзора поверених јединици локалне самоуправе

Сектор инспекције за заштиту животне средине је у оквиру својих активности одржао четврти у низу састанака са јединицама локалне самоуправе Града Ниша, и Општина Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Ражањ и Сврљиг у Граду Нишу за Нишавски управни округ. Испред Сектора инспекције састанку су присуствовали помоћник министра Жељко Пантелић са начелницима Одељеља за поверене послове, Одељења за индустрију и Одељења за природу.
15. децембар 2016.

На 15. Генералној Скупштини IMPEL (European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law) одржаној 01.-02. децембра у Братислави, одлучено је да Министарствo пољопривреде и заштите животне средине, Сектор инспекције за заштиту животне средине, постане члан ове европске мреже.
9. децембар 2016.

Састанак ради унапређења координације послова инспекцијског надзора  поверених јединици локалне самоуправе

Сектор инспекције за заштиту животне средине у сарадњи са Сталном конференцијом општина и градова, је у оквиру својих активности одржао трећи у низу састанака са јединицама локалне самоуправе у Граду Крушевцу за Расински, Топлички и Рашки управни округ округ.