Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Saopštenja Ministarstva

14. februar 2018.

Do kraja juna Nacrt predloga pregovora za Poglavlje 27 o životnoj sredini

Otvaranje Poglavlja 27 podrazumeva analizu, procenu stanja i rešavanje najznačajnijih pitanja u skoro svim oblastima društvenog života   koja se tiču životne sredine, rekao je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan na sastanku Pregovaračke grupe 27 koji je održan danas u Narodnoj skupštini.
13. februar 2018.

Ministar Trivan o aktuelnim ekološkim pitanjima sa predstavnicima lokalnih samouprava

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan održao je danas odvojene sastanke sa predstavnicima opština Aleksandrovac, Priboj i Gornji Milanovac, na kojima su u otvorenoj i radnoj atmosferi razmatrana najznačajnija aktuelna pitanja zaštite životne sredine u ovim lokalnim zajednicama.
9. februar 2018.

Održan bilateralni susret ministra Trivana sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom u Budimpešti, prilikom održavanja zajedničke sednice  vlada  Srbije i Mađarske.
6. februar 2018.

Ministar Trivan za jačanje dijaloga i saradnje sa privrednim sektorom

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je danas Konferenciju posvećenu zaštiti životne sredine i upravljanju otpadom, koju je organizovala Američka privredna komora. Tom prilikom, istakao je značaj uspostavljanja i razvijanja dijaloga sa privrednom zajednicom kao značajnim subjektom i partneromu ostvarivanju zacrtanih ciljeva za unapređenje životne sredine Srbije i dostizanje evropskih standarda u toj oblasti.
2. februar 2018.

Sprečen novi ekološki akcident u Obrenovcu

U obrenovačkom ataru jutros je otkrivena nova lokacija sa nelegalno zakopanim potencijalno opasnim otpadom. Akcija otkrivanja  nezakonitog skladištenja potencijalno opasnog otpada i zaustavljanja daljih ekoloških posledica po zdravlje ljudi i životnu sredinu,  realizovana je zahvaljujući  aktivnostima  Bezbednosno-informativne agencije, Osnovnog javnog tužilatva iz Obrenovca i Ministarstva zaštite životne sredine.
30. januar 2018.

Ministar Trivan podržao jačanje administrativnih kapaciteta AP Vojvodine za rešavanje pokrajinskih ekoloških problema

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas u Novom Sadu sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, sa kojim je razgovarao o najaktuelnijim pitanjima zaštite životne sredine. Tom prilikom, razmatrana je buduća saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Pokrajinske vlade.
26. januar 2018.

Otkriveno novo nelegalno skladište otpada u Novom Sadu

U današnjoj zajedničkoj akciji na području grada Novog Sada otkrivena je velika količina opasnog otpada koji je protivzakonito skladišten. Akcija koju su zajednički realizovali Ministarstvo zaštite životne sredine sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Osnovnim javnim tužilaštvom Novog Sada i Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, predstavlja nastavak angažovanja nadležnih organa na otkrivanju protivzakonitog upravljanja i odlaganja opasnog otpada u Srbiji.
26. januar 2018.

Obrazovanjem za zdraviju, očuvanu životnu sredinu

Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine obeležava se danas širom sveta, kako bi se ukazalo na ulogu i značaj znanja i jačanja svesti javnosti u postizanju kvalitetnijeg životnog okruženja i očuvanja prirodnih resursa Planete.
22. januar 2018.

Ka mudrijem upravljanju i očuvanju sliva reke Save

Predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine sa državnim sekretarom Ivanom Karićem na čelu razgovarali su danas sa Gabrijelom Švadererom, izvršnim direktorom međunarodne organizacije „Euronatur“, i Tiborom Mikuškom iz hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode. Razgovor je bio posvećen incijativama SavaParks mreže – mreže zaštićenih područja u slivu reke Save, i mogućnostima boljeg upravljanja i zaštite područja savskog basena od značaja za očuvanje biološke raznovrsnosti, ali i za borbu protiv poplava u Srbiji.
20. januar 2018.

Državni sekretar Ivan Karić posetio Crnu Goru

Ivan Karić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, u periodu od 17. do 19. januara 2018. godine boravio je u Crnoj Gori, Podgorica, gde se susreo sa državnim sekretarom Sašom Radulovićem i drugim visokim predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore, kao i sa predstavnicima Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Crne gore.