Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења Министарства

14. фебруар 2018.

До краја јуна Нацрт предлога преговора за Поглавље 27 о животној средини

Отварање Поглавља 27 подразумева анализу, процену стања и решавање најзначајнијих питања у скоро свим областима друштвеног живота   која се тичу животне средине, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван на састанку Преговарачке групе 27 који је одржан данас у Народној скупштини.
13. фебруар 2018.

Министар Триван о актуелним еколошким питањима са представницима локалних самоуправа

Министар заштите животне средине Горан Триван одржао је данас одвојене састанке са представницима општина Александровац, Прибој и Горњи Милановац, на којима су у отвореној и радној атмосфери разматрана најзначајнија актуелна питања заштите животне средине у овим локалним заједницама.
9. фебруар 2018.

Одржан билатерални сусрет министра Тривана са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом у Будимпешти, приликом одржавања заједничке седнице  влада  Србије и Мађарске.
6. фебруар 2018.

Министар Триван за јачање дијалога и сарадње са привредним сектором

Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је данас Конференцију посвећену заштити животне средине и управљању отпадом, коју је организовала Америчка привредна комора. Том приликом, истакао је значај успостављања и развијања дијалога са привредном заједницом као значајним субјектом и партнерому остваривању зацртаних циљева за унапређење животне средине Србије и достизање европских стандарда у тој области.
2. фебруар 2018.

Спречен нови еколошки акцидент у Обреновцу

У обреновачком атару јутрос је откривена нова локација са нелегално закопаним потенцијално опасним отпадом. Акција откривања  незаконитог складиштења потенцијално опасног отпада и заустављања даљих еколошких последица по здравље људи и животну средину,  реализована је захваљујући  активностима  Безбедносно-информативне агенције, Основног јавног тужилатва из Обреновца и Министарства заштите животне средине.
30. јануар 2018.

Министар Триван подржао јачање административних капацитета АП Војводине за решавање покрајинских еколошких проблема

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас у Новом Саду са председником Покрајинске владе Игором Мировићем, са којим је разговарао о најактуелнијим питањима заштите животне средине. Том приликом, разматрана је будућа сарадња Министарства заштите животне средине и Покрајинске владе.
26. јануар 2018.

Откривено ново нелегално складиште отпада у Новом Саду

У данашњој заједничкој акцији на подручју града Новог Сада откривена је велика количина опасног отпада који је противзаконито складиштен. Акција коју су заједнички реализовали Министарство заштите животне средине са Безбедносно-информативном агенцијом, Основним јавним тужилаштвом Новог Сада и Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, представља наставак ангажовања надлежних органа на откривању противзаконитог управљања и одлагања опасног отпада у Србији.
26. јануар 2018.

Образовањем за здравију, очувану животну средину

Светски дан образовања о заштити животне средине обележава се данас широм света, како би се указало на улогу и значај знања и јачања свести јавности у постизању квалитетнијег животног окружења и очувања природних ресурса Планете.
22. јануар 2018.

Ка мудријем управљању и очувању слива реке Саве

Представници Министарства заштите животне средине са државним секретаром Иваном Карићем на челу разговарали су данас са Габријелом Швадерером, извршним директором међународне организације „Еуронатур“, и Тибором Микушком из хрватског друштва за заштиту птица и природе. Разговор је био посвећен инцијативама СаваПаркс мреже – мреже заштићених подручја у сливу реке Саве, и могућностима бољег управљања и заштите подручја савског басена од значаја за очување биолошке разноврсности, али и за борбу против поплава у Србији.
20. јануар 2018.

Државни секретар Иван Карић посетио Црну Гору

Иван Карић, државни секретар у Министарству заштите животне средине, у периоду од 17. до 19. јануара 2018. године боравио је у Црној Гори, Подгорица, где се сусрео са државним секретаром Сашом Радуловићем и другим високим представницима Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе, као и са представницима Агенције за заштиту природе и животне средине Црне горе.