Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења Министарства

16. октобар 2017.

Састанак министара Тривана и Ружића са привредно-политичком делегацијом из САД

Министар заштите животне средине Горан Триван и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић састали су се данас у Палати Србије са привредно-политичком делегацијом савезне државе Мериленд из САД, на челу са државним секретаром Мериленда, г-дином Џоном Вобенсмитом.
14. октобар 2017.

Посета привредно-политичке делегације из САД Републици Србији

На позив министра заштите животне средине Горана Тривана, привредно-политичка делагација савезне државе Мериленд из САД, посетиће Србију у периоду од 15. до 20.октобра 2017.године. Поред министра Горана Тривана, домаћини делегације су и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министар привреде Горан Кнежевић.
11. октобар 2017.

Министар Триван у Крагујевцу: Решавање проблема отпадних вода је питање свих питања

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је данас у Крагујевцу да је први приоритет министарства прерада отпадних вода у Србији у коју треба да се уложи око пет милијарди евра. Током посете Крагујевцу, где је обишао постројење за пречишћавање отпадних вода „Цветојевац“ и говорио на Међународном стручно-научном скупу „Водовод и канализација 2017“, министар Триван је нагласио да је решавање прикупљања и прераде отпадних вода „питање свих питања“, јер се тиме решава и проблем загађености земљишта, квалитета хране и и подземних вода.
11. октобар 2017.

Министар Триван у САНУ о климатским променама: Укључити све чиниоце у борбу против климатских промена

  Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је на Међународној научној конференцији о промени климе у Српској академији наука и уметности да је протекло лето једно било једно од најтоплијих од када се у Србији бележе временске прилике и нагласио да то није случај само у овом делу Европе, него у готово целом свету.
11. октобар 2017.

Министар Триван на скупу Геолошког завода Србије: Разумно користити геолошке ресурсе  

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да морамо сачувати природне ресурсе, а пре свега геолошке јер су они практично ненадокнадиви. Говорећи на отварању 43. Генералног састанка организације Европских геолошких завода чији је домаћин Геолошки завод Србије, министар Триван је посебно истакао значај воденог добра који је уско повезан са геолошким потенцијалима.
10. октобар 2017.

Ублажавање климатских промена могуће само заједничким напорима

Државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић поручио је да је борба за ублажавање последица климатских промена веома сложена, а да ће резултата бити само ако су сви удружени. Он је то рекао на трибини о климатским променама чији је домаћин био немачки амбасадор у Београду Аксел Дитман, на којој су учествовали и ученици „Немачке школе“ у Београду и „Прве београдске гимназије“ и представили пројекте из заштите животне средине и климатских промена које су реализовали у својим школама.
10. октобар 2017.

Српски и турски министри животне средине: Унапредити сарадњу у животној средини кроз разраду конкретних пројеката

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са турским министром заштите животне средине и урбанизма Мехметом Ожасекијем. У билатералном сусрету двојице министара наглашено је да постоји велики простор за унапређење сарадње у области заштите животне средине и у том смислу је предложено    формирање комисије два министарства која ће разрадити конкретне области и пројекте за сарадњу.
4. октобар 2017.

Министар Триван са парламентарцима Уједињеног Краљевства: Животна средина један од приоритета у сарадњи две земље

Министар заштите животне средине Горан Триван примио је данас високу делегацију оба дома Парламента Уједињеног Краљевства и том приликом истакао да област заштите животне средине, неоптерећена политичким хипотекама, представља велику могућност са унапређење билатералне сарадње две земље.
3. октобар 2017.

Промоција процеса животне средине и здравља у Новом Пазару

Као наставак започетих активности на локалном нивоу, Министарство заштите животне средине и Министарство здравља, уз подршку канцеларије Светске здравствене организације, Града Новог Пазара и Института за јавно здравље, 02.10.2017. године организовали су јавну промоцију процеса животне средине и здравља у Новом Пазару.
3. октобар 2017.

Заштита животне средине и ублажавање последица климатских промена заједнички задатак институција, струке и организација цивилног друштва

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је данас да ћемо као држава успети да заштитимо животну средину и ублажимо последица климатских промена само ако ујединимо снаге и знања институција, струке, организација цивилног друштва. Он је то поручио на Петој седници Заједничког консултативног одбора којег чине представници Европског економског и социјалног комитета и социјалних партнера, као и других организација цивилног друштва у Србији (EU-Serbia, Civil Society Joint Consultative Committee).