Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења Министарства

23. мај 2018.

Триван на конференцији Енергетика и климатске промене

Министар заштите животне средине Горан Триван је на отварању Регулативне конференције „Енергетика и климатске промене“, која се у оквиру Недеље енергије одржава у Београду, рекао да ће усвајањем Закона о климатским променама Србија почети да се мења у готово свим областима нашег живота  јер ће све секторске политике морати да се ускладе са постизањем европских  стандарда у заштити животне средине.
22. мај 2018.

Ка бољем управљању електричним и електронским отпадом у Србији

Министар заштите животне средине Горан Триван потписао је данас у Београду  споразум о сарадњи  Министарства заштите животне средине са НАЛЕД-ом, Немачком развојном сарадњом (ГИЗ), компанијама Горење и Coca-Cola HBC на заједничкој реализацији пројекта „Ка бољем управљању електричним и електронским отпадом у Србији“.
22. мај 2018.

Учешћем и одговорношћу појединца за град једнаких могућности

Министар заштите животне средине Горан Триван учествовао је данас на округлом столу одржаном у оквиру Београдске интернационалне недеље архитектуре, посвећен теми «Град једнаких могућности».
22. мај 2018.

Министар Триван на свечаној академији поводом 150 година Савеза инжењера и техничара

Савез инжењера и техничара Србије обележио је данас 150 година постојања и рада, и тим поводом на Свечаној академији окупио бројне сараднике, колеге и пријатеље из министарстава, установа, института, високошколских организација и удружења.
21. мај 2018.

Ново поглавље у сарадњи Србије и Јужне Кореје у области заштите животне средине

Конференција „Међународна сарадња Србија – Кореја, Еколошка делегација и пројекти природне средине“ одржана је данас у Београду, у организацији Корејске агенције за трговину и улагања – КОТРА и Привредне коморе Зелене Србије. Конференцију су отворили министар заштите животне средине Горан Триван и амбасадор Републике Јужне Кореје у Београду Деђонг Ју, који су у својим поздравним речима нагласили широке могућности и велики значај унапређења сарадње две земље у области заштите животне средине.
18. мај 2018.

Унапређен рад Националне лабораторије за анализу воде, ваздуха и земљишта Агенције за заштиту животне средине донацијом Европске уније

Министар заштите животне средине Горан Триван и амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Сем Фабрици обишли су данас Националну лабораторију за анализу воде, ваздуха и земљишта Агенције за заштиту животне средине, предвођени домаћином директором Агенције Филипом Радовићем, где је представљен рад нове лабораторијске опреме и инструмената високе технологије који су добијени донацијом ЕУ.
18. мај 2018.

Систем трговине емисијама ЕУ (ЕУ ЕТС)

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Иван Карић 17. маја 2018. године отворио је технички састанак на тему „Систем трговине емисијама ЕУ (ЕУ ЕТС)“, који је организован уз подршку TAIEX-а, у оквиру пројекта „Регионална имплементација Споразума из Париза (RIPAP)“. Састанку је присуствовала и представница Генералног директората за климатске акције Европске Комисије Ивана Мијатовић.
17. мај 2018.

Ka заједничком решавању питања управљања отпадом и пречишћавања отпадних вода у Новом Пазару

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима, одржао је састанак са представницима Новог Пазара, на којем је разговарано о развијању сарадње и решавању питања управљања отпадом и пречишћавања отпадних вода у овој локалној заједници.
16. мај 2018.

Триван на Конференцији “ЕУ и Србија – Таланоа дијалог о климатским акцијама“

Министарство заштите животне средине и Европска комисија организовале су данас у Београду Конференцију „ЕУ и Србија – Таланоа дијалог о климатским акцијама“ у оквиру пројекта „Техничка помоћ за имплементацију Париског споразума“, с циљем представљања искустава и знања и јачања дијалога у области климатских промена и промовисања климатских акција.
16. мај 2018.

Изградњом постројења за пречишћавање отпадних вода ка унапређењу животне средине у Зрењанину

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима, састао се данас са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем, са којим је разговарао о најзначајнијим питањима заштите животне средине у овој локалној заједници. Посебна пажња на састанку посвећена је решавању питања пречишћавања отпадних вода.