Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења Министарства

18. децембар 2017.

Министар Триван са представницима НВО о резултатима Конференције КОП 23 и приоритетним питањима у области заштите животне средине

Министар заштите животне средине Горан Триван учествовао је данас на панел-дискусији о климатским променама са представницима невладиних организација. Главна тема панела била је осврт на Конференцију о климатским променама- КОП 23 одржану недавно у Бону на којој су разматрана најважнија питања о последицама климатских промена, како их ублажити и како им се прилагодити.
15. децембар 2017.

Министар Горан Триван са руководством града Неготина о најзначајнијим питањима заштите животне средине овог града

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима посетио је данас општину Неготин где се упознао са приоритетним пројектима у области заштите животне средине. На састанку са руководством општине Неготин и представницима јавних и комуналних предузећа представљени су пројекти пречишћавања отпадних вода, управљања комуналним отпадом и гашења индивидуалних котларница у централном делу града.
15. децембар 2017.

Mинистар Tриван разговарао са руководством Града Ваљева о изазовима у области заштите животне средине

Министар Горан Триван учествовао је синоћ на округлом столу посвећеном еколошким изазовима са којима се  суочава град Ваљево. На скупу су представљени актуелни подаци који се односе на квалитет ваздуха, пречишћавање отпадних вода и чврстог отпада.
14. децембар 2017.

Државни секретар Иван Карић о раду и плановима Министарства заштите животне средине у Крушевцу

Државни секретар Министар заштите животне средине Иван Карић на скупу који је одржан 13. децембра 2017. у Крушевцу, у организацији Удружења грађана „Крушевачки еколошки центар“, представио је најзначајније реализоване и планиране активности Министарства.
13. децембар 2017.

Државни секретар Иван Карић на Конференцији „Животна средина и грађани Балкана – улога и одрживост цивилног друштва“

Државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић учествовао је у раду регионалне конференције „Животна средина и грађани Балкана – улога и одрживост цивилног друштва“ која је одржана 11. и 12. децембра 2017. године у Београду, у организацији Регионалног центра за животну средину (РЕК) за Централну и  Источну Европу, Канцеларија у Србији.
12. децембар 2017.

Министар Горан Триван састао се у Москви са министром природних ресурса и екологије Руске Федерације Сергејем Донским

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас, 12. децембра 2017. године са министром природних ресурса и екологије Руске Федерације Сергејем Донским у Москви. Билатерални сусрет одржан је у оквиру посете министра Тривана Другој међународној изложби и форуму ЕКОТЕХ. На састанку су разматрана најзначајнија питања из области заштите животне средине и природе, и констатоване бројне заједничке теме које су добар основ за будућу интензивнију сарадњу Републике Србије и Руске Федерације у области заштите животне средине.
12. децембар 2017.

Државни секретар Иван Карић на церемонији предаје донације Владе Јапана општини Лучане

Државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић присуствовао је церемонији предаје донације Владе Јапана општини Лучане која је одржана 11. децембра 2017. године у Гучи. У име Владе Јапана, први секретар Амбасаде Јапана у Србији Масајоши Јамото предао је комбиновану машину на употребу Јавном предузећу „Драгачево путеви Гуча“, а вредност донације износи 69.360 евра.
8. децембар 2017.

Промоција процеса животне средине и здравља у Републици Србији

Министарство за заштиту животне средине и Министарство здравља организовали су јавну презентацију на тему „Промоција процеса животне средине и здравља“, 4. новембра 2017. године у Бајиној Башти. Тим скупом председавала је помоћница министра заштите животне средине за међународну сарадњу Биљана Филиповић-Ђушић. Циљ презентације је да се локални органи власти и институције упознају  са европским процесом животне средине и здравља, са планом националних активности, као и њиховом улогом и одговорностима у креирању националних и локалних политика, како би се унапредило стање животне средине. Презентацију је подржала Светска здравствена организација и локална самоуправа.
5. децембар 2017.

Министар Триван на обележавању 97- годишњице Шумарског факултета Универзитета у Београду

  Министар заштите животне средине Горан Триван 05.12.2107. године присуствовао је свечаном обележавању 97. година постојања и рада  Шумарског факултета Универзитета у Београду. Том приликом, министар Триван упутио је честитке руководству и свим запосленима и студентима Факултета, и пожелео даље успешно трајање.
4. децембар 2017.

Договорено јачање сарадње Министарства заштите животне средине Републике Србије и Министарства просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске

Делегација Министарства заштите животне средине на челу са министром Гораном Триваном састала се данас са делегацијом Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске коју је предводила министарка Сребренка Голић.  На састанку су договорене конкретне иницијативе и заједничке акције које ће водити ка даљем унапређењу сарадње два министарства, с крајњим циљем побољшања и заштите животне средине Републике Србије и Републике Српске, као и региона.