Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења Министарства

19. август 2017.

Недопустиво је да се у Србији пречишћава само 8% отпадних вода

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је у интервјуу агенцији „Бета“ да су заштита вода и пречишћавање отпадних вода један од највећих проблема Србије и да ће то бити приоритет. „Ситуација у третману отпадних вода је веома лоша. У Србији се прерађује само осам одсто отпадних вода, што је недопустиво“, поручује министар Триван.
19. август 2017.

Улагања у животну средину исплатива за инвеститоре

Министар за заштиту животне средине Горан Триван уверен је да ће инострани инвеститори наћи интерес за улагања у област животне средине у Србији. „Могућности и пројекти за улагања у Србију као земљу у развоју су бројни за послове вредне око 15 милијарди, колико је потребно уложити у животну средину, а сигурност улагања је стопостотна, јер је држава гарант инвестиција“, рекао је министар Триван гостујући данас у Дневнику РТС-а.
17. август 2017.

Напредак Србије уско везан за животну средину

Министар заштите животне средине Горан Триван изјавио је да је питање напретка Србије уско везано за животну средину. „Србији су у области заштите животне средине потребне инвестиције од око 15 милијарди евра и ту можемо да обезбедимо много нових радних места“, рекао је министар Триван гостујући на телевизији Н1.
11. август 2017.

Министар Триван у САД – Делегација америчких привредника ускоро у посети Србији

На позив министра заштите животне средине Горана Тривана, у посету Србији би већ пре краја ове године могла да дође делегација америчких привредника који послују у области  заштите животне средине. Истичући да је његова посета Вашингтону и држави Мериленд, која је била домаћин америчко-српске пословне конференције, представљала први корак у том правцу,  министар Триван је нагласио да ће други уследити када америчка делегација дође у Београд. 
10. август 2017.

Министар Триван у САД: Животна средина шанса за највеће унапређење односа Србије и САД

Министар заштите животне средине Горан Триван поручио је да Србија и Сједињене Америчке Државе (САД) највећи продор у унапређењу међусобних односа могу да направе у области заштите животне средине јер је она, како је истакао, неоптерећена хипотекама и представља неограничено поље за сарадњу држава.
9. август 2017.

Министар Триван у Стејт Департменту и на америчко-српској пословној конференцији у Мериленду

Министар заштите животне средине Горан Триван у наставку радне посете Сједињеним Америчким државама разговарао је у Стејт Департменту у Вашингтону са Џудит Гарбер која је, као вршилац дужност помоћника америчког државног секретара, задужена за међународна питања животне средине, океане и науку. У отвореном разговору обострано је изражена спремност за размену  искустава, као и јачање дијалога и сарадње између Србије и Сједињених Америчких Држава.
9. август 2017.

Низак водостај у рекама и несавесни поступци појединих грађана угрожавају речни живи свет

Министарство заштите животне средине скреће пажњу да је због дуготрајне суше и екстремно високих температура, водостај у свим рекама у Србији изузетно низак. 
8. август 2017.

Министар Триван у посети Сједињеним Америчким Државама

 У фокусу позив америчким инвеститорима за улагања у прераду отпада и отпадних вода и ремедијацију земљишта у Србији Министар заштите животне средине Горан Триван започиње вишедневну посету Сједињеним Америчким Државама (САД). У Вашингтону и држави Мериленд водиће низ разговора о могућностима за улагања америчких компанија у област животне средине у Србији.
30. јул 2017.

Рад на планирању пројеката у животној средини мора да почне одмах

Министар заштите животне средине Горан Триван најавио ја да новоформирано министарство оснива посебан сектор за пројекте. „Чак и да Србија има довољно новца за решење проблема, ништа од тога ако нема пројеката“ , рекао је министар Триван у интервјуу еколошком магазину „Чекајући ветар“ Другог програма Радио Београда.  Он је најавио је да ће разговарати са локалним самоуправама , помоћи им у избору потребних пројеката и тражити од њих да већ сада почну са планирањем и буџетирањем за следећу годину. „Због законских процедура, које не смеју да се крше, потребно да прође најмање 3 или 4 године до почетка спровођења пројекта. Немамо времена за губљење и рад на томе мора да почне одмах“, поручио је министар Триван.
25. јул 2017.

Србија жели озбиљно да се бави животном средином

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Београду Кајлом Скoтом. Саговорници су се сложили да у области животне средине Србије и САД сарађују добро, али и да има простора за унапређење и интензивирање те сарадње. Министар Триван је истакао да је Србији потребна подршка у размени искустава и примера добре праксе на експертском нивоу у области заштите животне средине.