Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења

14. фебруар 2018.

До краја јуна Нацрт предлога преговора за Поглавље 27 о животној средини

Отварање Поглавља 27 подразумева анализу, процену стања и решавање најзначајнијих питања у скоро свим областима друштвеног живота   која се тичу животне средине, рекао је министар заштите животне средине Горан Триван на састанку Преговарачке групе 27 који је одржан данас у Народној скупштини.
13. фебруар 2018.

Министар Триван о актуелним еколошким питањима са представницима локалних самоуправа

Министар заштите животне средине Горан Триван одржао је данас одвојене састанке са представницима општина Александровац, Прибој и Горњи Милановац, на којима су у отвореној и радној атмосфери разматрана најзначајнија актуелна питања заштите животне средине у овим локалним заједницама.
9. фебруар 2018.

Одржан билатерални сусрет министра Тривана са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом у Будимпешти, приликом одржавања заједничке седнице  влада  Србије и Мађарске.
6. фебруар 2018.

Министар Триван за јачање дијалога и сарадње са привредним сектором

Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је данас Конференцију посвећену заштити животне средине и управљању отпадом, коју је организовала Америчка привредна комора. Том приликом, истакао је значај успостављања и развијања дијалога са привредном заједницом као значајним субјектом и партнерому остваривању зацртаних циљева за унапређење животне средине Србије и достизање европских стандарда у тој области.
2. фебруар 2018.

Спречен нови еколошки акцидент у Обреновцу

У обреновачком атару јутрос је откривена нова локација са нелегално закопаним потенцијално опасним отпадом. Акција откривања  незаконитог складиштења потенцијално опасног отпада и заустављања даљих еколошких последица по здравље људи и животну средину,  реализована је захваљујући  активностима  Безбедносно-информативне агенције, Основног јавног тужилатва из Обреновца и Министарства заштите животне средине.
30. јануар 2018.

Министар Триван подржао јачање административних капацитета АП Војводине за решавање покрајинских еколошких проблема

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас у Новом Саду са председником Покрајинске владе Игором Мировићем, са којим је разговарао о најактуелнијим питањима заштите животне средине. Том приликом, разматрана је будућа сарадња Министарства заштите животне средине и Покрајинске владе.