Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења

21. септембар 2017.

Министар заштите животне средине отворио 5. конференцију националне асоцијације чистоће Србије

Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је 5. конференцију Националне асоцијације чистоће Србије (ASWA) која се данас и сутра одржава на Сребрном језеру. Овом приликом министар Триван је нагласио да ће управо један од најважнијих приоритета новормираног министарства бити изградња и развој одрживог система управљања отпадом у нашој земљи и да је сарадња свих актера на овим питањима од пресудног значаја.
20. септембар 2017.

Унапређење сарадње Републике Србије и Републике Финске у области заштите животне срeдине

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је данас са амбасадором Републике Финске  у Београду Пертијем Иконеном. На самом почетку амбасадор Иконен је похвалио одлуку Владе Републике Србије да се формира посебно Министарство заштите животне средине.
19. септембар 2017.

Састанак министра заштите животне средине и шефа делегације Европске уније у Србији: Локалне самоуправе морају да планирају средства за заштиту животне средине

Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас са Њ.Е. Семом Фабрицијем, шефом Делегације Европске уније у Републици Србији. Министар је оценио да је досадашња сарадња Републике Србије и Делегације Европске уније у Републици Србији била добра, али да увек постоји простор за додатно унапређење односа.
15. септембар 2017.

Обуке и кампања о значају заштите озонског омотача 

Министарство заштите животне средине подсећа да се 16. септембра, широм планете обележава Светски дан заштите озонског омотача и 30 година од потписивања Монтреалског протокола. Потписивањем Монтрелског протокола се већина држава у свету, укључујући и Србију, обавезала да смањи употребу супстанци, које оштећују озонски омотач.
14. септембар 2017.

Србија подржала Будванску деклерацију у оквиру Архуске конвенције и ПРТР протокола

„Србија је управо формирала засебно Министарство заштите животне средине, придајући тако изузетан значај питањима из ове области и њиховим бављењем на институционалном нивоу. Ипак, ми верујемо да то није довољно и зато позивамо све земље нашег региона на жустру и активну сарадњу, како бисмо достигли циљеве који су заједнички за све нас.“, изјавио је данас министар заштите животне средине Горан Триван, на састанку високих представника земаља потписница Архуске конвенције у Црној Гори. На састанку поред министра, учествује више од 200 високих представника из преко 40 земаља и међународних организација. 
14. септембар 2017.

Европска недеља мобилности

Министарство заштите животне средине Републике Србије и Центар за унапређење културе живота и рада  ЖиР  спроводе кампању: „Град у покрету – људи на првом месту “ у оквиру Европске недеље мобилности 2017. Фокус овогодишње кампање представља концепт заједничког коришћења транспорта. Комбиновање различитих врста транспорта – вожња аутомобилом, бициклизам, јавни превоз, ходање – смањује трошкове транспорта и еколошки отисак (емисију угљендиоксида).