Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења

23. март 2018.

Кроз дијалог са цивилним друштвом до боље преговарачке позиције за Поглавље 27

Министарство заштите животне средине учествовало је у реализацији мастер курса који је обухватио теме из заштите животне средине значајне за процес придруживања ЕУ. Семинар је организовао Регионални центар за животну средину за централну и источну Европу – РЕЦ, Канцеларија у Србији, за партнерске организације подржане кроз институционалне грантове у оквиру Програма подршке организацијама цивилног друштва у Србији (CSOnnect), финансираног од стране Шведске међународне агенције за развој и сарадњу (SIDA).
23. март 2018.

Позив на учешће у акцији „Сат за нашу планету“

Министарство заштите животне средине подржава и придружује се спровођењу јубиларнe, десетe по реду, акцијe „Сат за нашу планету 2018”, акцији која се спроводи у склопу глобалне иницијативе за борбу против климатских промена.
22. март 2018.

Министар Триван отворио Сајам аутомобила – Важно је да Србија прати еколошке стандарде у аутоиндустрији –

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван је отворио Сајам аутомобила  „DDOR BG CAR SHOW 06“ и 12. међународни Сајам мотоцикала „MOTOPASSION“, указавши да је важно да пратимо еколошке стандарде у аутоиндустрији и да су на оваквим манифестацијама и у свету еколози све више присутни.
22. март 2018.

Заштитом и бољим управљањем водним ресурсом ближе европским стандардима у заштити животне средине и природе

На један од најзначајнијих међународних еколошких датума, 22. март Светски дан вода, одржан је семинар повећен резултатима у планирању постављања законодавних оквира за примену европских стандарда у области управљања водама. Специфични планови имплементације директива у области вода представљени су данас на другом семинару који је реализован у оквиру пројекта “Даља имплементација Стратегије за апроксимацију у области животне средине” (ЕАС), који финансира Европска унија, у сарадњи са Агенцијом за заштиту животне средине и Удружењем за технологију воде и санитарно инжењерство.
21. март 2018.

Министар Горан Триван отвара овогодишњи Сајам аутомобила и мотоцикала

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије, Горан Триван отвориће сутра, 22. марта у 11 часова Сајам аутомобила „DDOR BG CAR SHOW 06“ и 12. Међународни сајам мотоцикала „MOTOPASSION“ у Хали 1 Београдског сајма.
21. март 2018.

Именовање представника Министарства заштите животне средине у Биро европског процеса животне средине и здравља

Представници Министарства заштите животне средине, државни секретар Иван Карић и помоћник министра за међународну сарадњу, Биљана Филиповић Ђушић, учествовали су 19-20 марта у Бону, на састанку Европске Радне групе за животну средину и здравље, којом руководи Регионална Канцеларија Светске здравствене организације (СЗО) .