Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

Саопштења

23. мај 2018.

Триван на конференцији Енергетика и климатске промене

Министар заштите животне средине Горан Триван је на отварању Регулативне конференције „Енергетика и климатске промене“, која се у оквиру Недеље енергије одржава у Београду, рекао да ће усвајањем Закона о климатским променама Србија почети да се мења у готово свим областима нашег живота  јер ће све секторске политике морати да се ускладе са постизањем европских  стандарда у заштити животне средине.
22. мај 2018.

Ка бољем управљању електричним и електронским отпадом у Србији

Министар заштите животне средине Горан Триван потписао је данас у Београду  споразум о сарадњи  Министарства заштите животне средине са НАЛЕД-ом, Немачком развојном сарадњом (ГИЗ), компанијама Горење и Coca-Cola HBC на заједничкој реализацији пројекта „Ка бољем управљању електричним и електронским отпадом у Србији“.
22. мај 2018.

Учешћем и одговорношћу појединца за град једнаких могућности

Министар заштите животне средине Горан Триван учествовао је данас на округлом столу одржаном у оквиру Београдске интернационалне недеље архитектуре, посвећен теми «Град једнаких могућности».
22. мај 2018.

Министар Триван на свечаној академији поводом 150 година Савеза инжењера и техничара

Савез инжењера и техничара Србије обележио је данас 150 година постојања и рада, и тим поводом на Свечаној академији окупио бројне сараднике, колеге и пријатеље из министарстава, установа, института, високошколских организација и удружења.
21. мај 2018.

Ново поглавље у сарадњи Србије и Јужне Кореје у области заштите животне средине

Конференција „Међународна сарадња Србија – Кореја, Еколошка делегација и пројекти природне средине“ одржана је данас у Београду, у организацији Корејске агенције за трговину и улагања – КОТРА и Привредне коморе Зелене Србије. Конференцију су отворили министар заштите животне средине Горан Триван и амбасадор Републике Јужне Кореје у Београду Деђонг Ју, који су у својим поздравним речима нагласили широке могућности и велики значај унапређења сарадње две земље у области заштите животне средине.
18. мај 2018.

Унапређен рад Националне лабораторије за анализу воде, ваздуха и земљишта Агенције за заштиту животне средине донацијом Европске уније

Министар заштите животне средине Горан Триван и амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Сем Фабрици обишли су данас Националну лабораторију за анализу воде, ваздуха и земљишта Агенције за заштиту животне средине, предвођени домаћином директором Агенције Филипом Радовићем, где је представљен рад нове лабораторијске опреме и инструмената високе технологије који су добијени донацијом ЕУ.