hfghfghНа 11. седници Одбора за заштиту животне средине 8. маја 2018. године,  представници Министарства заштите животне средине,  шеф Преговарачке групе 27 и државни секретар Иван Карић и заменик шефа Преговарачке групе 27 и помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције Биљана Филиповић Ђушић, представили су статус Преговарачке позиције и план активности Преговарачке групе 27 у наредном периоду.

Шеф Преговарачке групе 27, Иван Карић је истакао да  изазови са којима се сусреће Преговарачка група 27 су квалитет и доступност информација, подељена или недовољно дефинисана надлежност, недостатак стратешког и правног оквира, стабилан систем финансирања у области животне средине, као и недостатак административних капацитета. На седници су представљени статус Преговарачке позиције за сваки од ЕУ прописа у овој области, планови за финализацију Преговарачке позиције и сажеци Специфичних планова имплементације који ће у форми Анекса чинити саставни део Преговарачке позиције при њеном слању на неформалне консултације ЕК.

Седници је председавала председница Одбора Ивана Стојиљковић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора Радослав Цокић, Борка Грубор, Милена Турк, Ивана Николић, др Десанка Репац, проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, Душко Тарбук, др Љубинко Ракоњац и чланови механизма „Зелена столица“ преко којег се омогућава учешће невладиних организација у раду Одбора.