1Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас са министром пољопривреде Мађарске Шандором Фазекашом у Будимпешти, приликом одржавања заједничке седнице  влада  Србије и Мађарске.

На билатералном сусрету министра Тривана са министром пољопривреде Мађарске  у оквиру чије надлежности је и заштита животне средине, разматране су могућности реализовања заједничких пројеката и развијања билатералне сарадње две земље у области заштите животне средине.

У конструктивном и срдачном дијалогу договорено је потписивање новог Меморандума о сарадњи у области заштите животне средине, као и посета експертских делегација које ће разменити искуства и проширити сарадњу у области заштите животне средине .

2Том приликом, истакнута је спремност Мађарске да и даље подржава процес придруживања Србије Европској унији. Спремност Мађарске да ојача сарадњу у области заштите животне средине потврдио је  министар Шандор Фазекаш који је понудио сарадњу и пренос знања у области пречишћавања отпадних вода и заштите природе, и најавио да ће представник Мађарске задужен за питања пољопривреде и заштите животне средине доћи у Београд.

Министар Триван захвалио је на подршци коју мађарски сусед пружа Србији у процесу европских интеграција  и изразио очекивање да ће унапређење сарадње две земље у области екологије допринети свеукупном побољшању квалитета животне средине у читавом региону.

Пријави опасни отпад на opasniotpad[at]nullekologija.gov.rs