Министар заштите животне средине Горан Триван сусрео се данас у Новом Саду са председником Покрајинске владе Игором Мировићем, са којим је разговарао о најактуелнијим питањима заштите животне средине. Том приликом, разматрана је будућа сарадња Министарства заштите животне средине и Покрајинске владе.

Саговорници су се сагласили да је заштита животне средине свакако један од најважнијих приоритета АП Војводине и Републике Србије у целини, те да ће бити формиран заједнички тим који ће радити на овим питањима, и решавању из прошлости нагомиланих еколошких проблема.

У разговору је исказана спремност председника Мировића да АП Војводина повећа своје административне капацитете у овој области и формира засебан секретаријат за заштиту животне средине. Министарство ће са своје стране учинити све да помогне реализацију свих еколошких пројеката у Војводини, истовремено сарађујући са свим институцијама, локалним самоуправама, али и јавним предузећима. Посебно је указано на важност сарадње Министарства са јавним предузећима „Воде Војводине“ и „Војводинашуме“.