Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

24. маја 2019.

Министар заштите животне средине Горан Триван данас је на свечаности у Привредној комори Србије уручио Националну награду „Ђорђе Вајферт“ представницима  15 компанијама за друштвено одговорно пословање,  и том приликом рекао да је привреда, а посебно домаће компаније, суштински најзначајнији мотор у заштити животне средине и напретка Србије. (више…)

24. маја 2019.

Прелазак ка циркуларној, односно зеленој економији у Србији значиће нова радна места, нови простор за инвестиције, али и нови начин размишљања и понашања који ће увести Србију у заједницу модерних држава, рекао је између осталог министар  заштите животне средине Горан Триван на отварању тродневне међународне конференције „Шифт“ која се одржава у оквиру „Миксер фестивала“ у Музеју науке и технике у Београду. (више…)

23. маја 2019.


Министар
 заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван састао се данас са амбасадором Арапске Републике Египта у Републици Србији Амром Алгувејлијем, и разговарао о даљим заједничким корацима у развијању и конкретизацији сарадње две земље у заштити животне средине. (више…)

22. маја 2019.

22. мај 2019. (Засавица) – Министар за заштиту животне средине Горан Триван је, поводом Светског Дана биодиверзитета указао на чињеницу да је очување разноврсности живог света услов и опстанка човека у будућности. То је разлог, према његовим речима, да Србија настави да чини значајне напоре у циљу заштите свог биљног и животињског света, у чему је драгоцена помоћ и подршка Европске уније. (више…)

21. маја 2019.

Делегација Србије коју предводи министар заштите животне средине Горан Триван на Неформалном састанку министара заштите животне средине земаља чланица Европске уније, који се јуче и данас одржава у Букурешту, учествовала је данас на сесији „ Управљање водама-контрола загађења вода пластиком / микропластиком, од река до мора“. (више…)

20. маја 2019.

Министар заштите животне средине Горан Триван учествује у раду дводневног Неформалног састанка министара заштите животне средине земаља чланица Европске уније који је посвећен најзначајнијим темама из области заштите животне средине усмереним ка побољшању квалитета живота европљана, који се одржава у Букурешту, у Румунији. (више…)

16. маја 2019.

Министар заштите животне средине Горан Триван разговарао је данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Србији Чен Бо о успостављању и развијању сарадње две земље у области заштите животне средине.

Амбасадорка Чен Бо у пријатељском сусрету нагласила је да Народна Република Кина, на основу веома добрих односа са Републиком Србијом,  придаје велики значај развијању сарадње две земље у свим областима. Она је изразила велику заинтересованост НР Кине за отварање сарадње и у области заштите животне средине у којој ова земља види посебан потенцијал.

(више…)

16. маја 2019.

Поводом иницијативе за санирање Палићког језера, данас се министар заштите животне средине Горан Триван састао са представницима Регионалне развојне агенције ПАНОНРЕГ из Суботице и  Града Суботице, који су га информисали о активностима за побољшање квалитета воде Палићког језера и очување биодиверзитета на овом подручју. (више…)

КОРИСНИ ЛИНКОВИ
Агенција за заштиту животне средине Републички хидрометеоролошки завод Агенција за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност Србије Завод за заштиту природе Србије