Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

14. februara 2019.

U autorskom tekstu za portal Balkan Green Energy News  direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović povodom pojačanog aerozagađenja u regionu koje je karakteristično za zimski period, ukazao je na mogućnosti građana da se pravovremeno informišu o stanju kvaliteta vazduha, i tom prilikom naglasio da nisu sve aplikacije koje pomažu u praćenju nivoa zagađenja jednako pouzdane. (više…)

8. februara 2019.

Zaštita naših reka i prirodnih resursa – voda i šuma, zaštita Dunava,  vlažnih područja, ekološka pismenost, snaženje lokalnih samouprava u rešavanju ekoloških problema, finansiranje zaštite životne sredine, udruživanje snaga u zajedničkim kampanjama za jačanje svesti javnosti, uspostavljanje mernih stanica radi poboljšanja kvaliteta vazduha na najkritičnijim tačkama u Srbiji, eletromagnetno zračenje… samo su neke od tema koje su razmatrane danas u Sremskim Karlovcima na višečasovnom sastanku ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana sa predstavnicima brojnih nevladinih  organizacija. (više…)

6. februara 2019.

Ministar  zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa predstavnicima grada Užica, o mogućnostima rešavanja najznačajnijih ekoloških problema ove lokalne samouprave. (više…)

4. februara 2019.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan prisustvovao je danas svečanoj  konvenciji lovačkog udruženja Sveti Hubert – Klub Srbija, koja je održana povodom osnivanja Panevropske mreže klubova Sveti Hubert i jačanja sektora lovstva u Srbiji. (više…)

1. februara 2019.

Na osnovu rezultata državnog monitoringa kvaliteta vazduha 31.01.2019. godine u pomenutom vremenskom intervalu (8 sati), maksimalna zabeležena srednja časovna koncentracija PM10 na stanici Beograd – Stari grad (81.1 µg/m3) bila je premašena u Nišu (na 1 stanici), a kad je u pitanju PM2.5 na obe stanice u Nišu ,kao i u Valjevu. (više…)

31. januara 2019.

Povodom obeležavanja Svetskog dana vlažnih područja u Srbiji, kao centralni događaj biće organizovan skup „Vlažna područja: ključ suočavanja sa klimatskim promenama“, 01. februara 2019. godine u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu. Skup organizuju Ministarstvo zaštite životne sredine, Zavod za zaštitu prirode Srbije, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Regionalna kancelarija za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN), uz podršku Grada Šapca, Centra za stručno usavršavanje i OŠ „Stojan Novaković“ iz Šapca. (više…)

30. januara 2019.

Srbiji su potrebni novi modeli održivog privređivanja i kreativnog inoviranja koji će neposredno uvažavati ekološke standarde i princip ostvarivanja zdrave i uređene životne sredine, rekao je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan na predstavljanju programa desetog jubilarnog Mikser festivala koji će biti održan od 24. do 26. maja u Beogradu, na Donjem Dorćolu. (više…)

22. januara 2019.

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan i ministar životne sredine i voda Republike Bugarske Neno Dimov potpisali su danas u Dimitrovgradu dva dokumenta značajna za oblast zaštite životne sredine, Memorandum o  razumevanju dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine, i Sporazum između Vlade republike Srbije i Vlade Republike Bugarske o pravovremenoj razmeni informacija u slučaju radiološke opasnosti. (više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije