Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

17. avgust 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da je pitanje napretka Srbije usko vezano za životnu sredinu. „Srbiji su u oblasti zaštite životne sredine potrebne investicije od oko 15 milijardi evra i tu možemo da obezbedimo mnogo novih radnih mesta“, rekao je ministar Trivan gostujući na televiziji N1. (više…)

11. avgust 2017.

?

Na poziv ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana, u posetu Srbiji bi već pre kraja ove godine mogla da dođe delegacija američkih privrednika koji posluju u oblasti  zaštite životne sredine.

Ističući da je njegova poseta Vašingtonu i državi Merilend, koja je bila domaćin američko-srpske poslovne konferencije, predstavljala prvi korak u tom pravcu,  ministar Trivan je naglasio da će drugi uslediti kada američka delegacija dođe u Beograd.  (više…)

10. avgust 2017.
Ministar Trivan i državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit i neki od učesnika poslovne konferencije

Ministar Trivan i državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit i neki od učesnika poslovne konferencije

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan poručio je da Srbija i Sjedinjene Američke Države (SAD) najveći prodor u unapređenju međusobnih odnosa mogu da naprave u oblasti zaštite životne sredine jer je ona, kako je istakao, neopterećena hipotekama i predstavlja neograničeno polje za saradnju država. (više…)

9. avgust 2017.

1-stejt-department-goran-trivan-i-dzudit-garberMinistar zaštite životne sredine Goran Trivan u nastavku radne posete Sjedinjenim Američkim državama razgovarao je u Stejt Departmentu u Vašingtonu sa Džudit Garber koja je, kao vršilac dužnost pomoćnika američkog državnog sekretara, zadužena za međunarodna pitanja životne sredine, okeane i nauku. U otvorenom razgovoru obostrano je izražena spremnost za razmenu  iskustava, kao i jačanje dijaloga i saradnje između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. (više…)

9. avgust 2017.

Ministarstvo zaštite životne sredine skreće pažnju da je zbog dugotrajne suše i ekstremno visokih temperatura, vodostaj u svim rekama u Srbiji izuzetno nizak.  (više…)

8. avgust 2017.

rodaRepublička inspekcija za zaštitu životne sredine je dana 07.08.2017.godine izvršila varedni ispekcijski nadzor po prijavi građana iz sela Progar. Na terenu u selu Progar, opština Surčin zatečene su 4 uginule jedinke ptice rode (Ciconia ciconia)Roda je strogo zaštićena vrsta, i nalazi se u Prilogu Pravilnika o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta biljaka, životinja i gljiva (“Sl. gl. RS” 5/10; 47/11). (više…)

8. avgust 2017.

 U fokusu poziv američkim investitorima za ulaganja u preradu otpada i otpadnih voda i remedijaciju zemljišta u Srbiji

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan započinje višednevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). U Vašingtonu i državi Merilend vodiće niz razgovora o mogućnostima za ulaganja američkih kompanija u oblast životne sredine u Srbiji. (više…)

30. jul 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan najavio ja da novoformirano ministarstvo osniva poseban sektor za projekte. „Čak i da Srbija ima dovoljno novca za rešenje problema, ništa od toga ako nema projekata“ , rekao je ministar Trivan u intervjuu ekološkom magazinu „Čekajući vetar“ Drugog programa Radio Beograda.  On je najavio je da će razgovarati sa lokalnim samoupravama , pomoći im u izboru potrebnih projekata i tražiti od njih da već sada počnu sa planiranjem i budžetiranjem za sledeću godinu. „Zbog zakonskih procedura, koje ne smeju da se krše, potrebno da prođe najmanje 3 ili 4 godine do početka sprovođenja projekta. Nemamo vremena za gubljenje i rad na tome mora da počne odmah“, poručio je ministar Trivan. (više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije