Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

16. avgusta 2018.

Održavanjem radionice, 15. avgusta 2018. godine obeležen je početak projekta „Izrada Akcionog plana za unapređenje jednakog pristupa vodama i sanitaciji u regionu Šumadije i Pomoravlja“ koji realizuju Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo zdravlja i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, uz podršku Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE). Ovaj projekat predstavlja nastavak projekta “Samoprocena jednakog pristupa vodi i sanitaciji u Srbiji“, koji je nedavno uspešno završen na teritoriji Šumadijskog i Pomoravskog okruga. (više…)

7. avgusta 2018.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sastao se sa predstavnicima asocijacije domaćih trgovačkih maloprodajnih lanaca-DTL koja objedinjuje 13 trgovačkih preduzeća sa preko 570 maloprodajnih objekata u Srbiji,  koja se uključila u akciju za smanjenje korišćenja plastičnih kesa. Od kada  su trgovinski lanci počeli da naplaćuju plastične kese njihova upotreba je smanjena za 60 odsto i  interesovanje za njih primetno je opalo. (više…)

31. jula 2018.

Polaganje stručnog ispita za čuvara zaštićenog područja u avgustovskom roku će se održati  15. avgusta 2018. godine.

O tačnom terminu i rasporedu kandidata za polaganje ispita, Ministarstvo će naknadno, elektronskom poštom, obavestiti upravljače zaštićenih područja koji su podneli, za svoje kandidate, kompletnu dokumentaciju i prijavu za polaganje ispita. (više…)

25. jula 2018.

Povodom informacija na društvenim mrežama i u sredstvima javnog informisanja da će Belgrejt Festival 2018 biti održan na Velikom ratnom ostrvu 27. i 28. jula 2018. godine, Ministarstvo zaštite životne sredine podseća javnost da je Veliko ratno ostrvo zaštićeno područje, i da su nedopustive bilo kakve aktivnosti koje mogu ugroziti njegove izuzetne prirodne vrednosti, zbog čega će sprečiti da se ta manifestacija održi. (više…)

25. jula 2018.

U skladu sa važećim Pravilnikom o sadržini dokumentacije koja se podnosi uz zahtev za izdavanje dozvole za uvoz, izvoz i tranzit otpada, podnosilac zahteva za dobijanje dozvole za prekogranično kretanje otpada dostavlja nadležnom organu za izdavanje dozvola, propisanu opštu i posebnu dokumentaciju.  (više…)

19. jula 2018.

Savet Evrope otvorio je konkurs za dodelu nagradu za predeo za 2018 -2019 godinu, a s ciljem promovisanja značaja važnosti predela i njihovog očuvanja.  Nagrada se svake druge godine dodeljuje lokalnim i regionalnim vlastima, nevladinim organizacijama, kao priznanje za zasluge u primeni politike ili mera održivog razvoja, upravljanja i/ili planiranja predela. (više…)

19. jula 2018.
18. jula 2018.

Ministar  zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima razgovarao je danas sa delegacijom Češke razvojne agencije koju predvodi direktor Pavel Frelih, o daljim pravcima saradnje u oblasti zaštite životne sredine. Sastanku su prisustvovali i predsednici opština Ljubovija i Bratunac. (više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije