Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

11. decembra 2018.

Ministarstvo zaštite životne sredine dana 11. decembra 2018. godine objavljuje Odluku o utvrđivanju konačne rang liste projekata po javnom konkursu za sufinansiranje jedinica lokalne samouprave u izradi  i realizaciji projekata sanacije i rekultivacije postojećih nesanitarnih gradskih (opštinskih) deponija – smetlišta u 2018. godini.

Odluka o utvrđivanju konačne rang liste može se preuzeti OVDE. (više…)

5. decembra 2018.

Nova tehnološka rešenja i inovativni pristup u privređivanju neophodni su za društveni i ekonomski razvoj kojim će se obezbediti smanjenje zagađenja i očuvanje resursa, a saradnja u regionu je ključ poboljšanja stanja životne sredine u ovom području Evrope, jedan je od zaključaka sa Ministarske konferencije „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“ koja je danas završena. (više…)

4. decembra 2018.

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan  sastao se danas na marginama Ministarske konferencije „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Južnoj i Jugoistočnoj Evropi“, sa predstavnicima delegacija BJR Makedonije, Bosne i Hercegovine i Grčke koje, uz delegacije iz 22 zemlje učestvuju u radu dvodnevne Konferencije, koja se održava u Beogradu. (više…)

4. decembra 2018.

Danas je u Beogradu otvorena dvodnevna Ministarska konferencija „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“, na kojoj su se okupili ministri i najviši predstavnici za oblast životne sredine država iz šireg područja regiona, radi zajedničkog iznalaženja mera za smanjenje zagađenja u ovom delu Evrope. (više…)

4. decembra 2018.

Na marginama Ministarske konferencije „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“ koja se održava u Beogradu, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sastao se danas sa predstavnicima delegacije Programa za životnu sredinu Ujedinjenih nacija – UNEP, koju je predvodio Gaetano Leoni, koordinator UNEP za Mediteran. (više…)

4. decembra 2018.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, u ime Vlade Republike Srbije i Ministarstva zaštite životne sredine, priredio je večeras koktel dobrodošlice povodom održavanja Ministarske konferencije „Inovativna rešenja protiv problema zagađenja u južnoj i jugoistočnoj Evropi“ koja će biti održana 4. i 5. decembra u Beogradu. (više…)

3. decembra 2018.

Sutra, 4. decembra 2018. godine u Beogradu počinje dvodnevna konferencija posvećena inovativnim rešenjima za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi. Ovaj značajan međunarodni susret okupiće ministre i najviše predstavnike za oblast životne sredine država sa područja Jugoistočne i Južne Evrope, radi zajedničkog iznalaženja načina i mera za sprečavanje zagađenja u ovom delu Evrope. (više…)

30. novembra 2018.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan zajedno sa predstavnicima grada Kraljeva na čelu sa gradonačelnikom Predragom Terzićem obišao je pogone preduzeća „Magnohrom d.o.o“ u Kraljevu, povodom završenog projekta zbrinjavanja istorijskog otpada.

Saradnjom Vlade Republike Srbije, Ministarstva, lokalne samouprave i vlasnika, finske kompanije „Afarad“, za samo nekoliko meseci uklonjeno je 150 tona otpada, od čega su četiri lokacije potpuno očišćene od naslaga tera. (više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije