Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

21. septembar 2017.

M03_0740Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je 5. konferenciju Nacionalne asocijacije čistoće Srbije (ASWA) koja se danas i sutra održava na Srebrnom jezeru. Ovom prilikom ministar Trivan je naglasio da će upravo jedan od najvažnijih prioriteta novormiranog ministarstva biti izgradnja i razvoj održivog sistema upravljanja otpadom u našoj zemlji i da je saradnja svih aktera na ovim pitanjima od presudnog značaja. (više…)

20. septembar 2017.

20170920_112625Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Finske  u Beogradu Pertijem Ikonenom. Na samom početku ambasador Ikonen je pohvalio odluku Vlade Republike Srbije da se formira posebno Ministarstvo zaštite životne sredine. (više…)

19. septembar 2017.

20170919_130751Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas sa NJ.E. Semom Fabricijem, šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Ministar je ocenio da je dosadašnja saradnja Republike Srbije i Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji bila dobra, ali da uvek postoji prostor za dodatno unapređenje odnosa. (više…)

15. septembar 2017.

ozoneMinistarstvo zaštite životne sredine podseća da se 16. septembra, širom planete obeležava Svetski dan zaštite ozonskog omotača i 30 godina od potpisivanja Montrealskog protokola. Potpisivanjem Montrelskog protokola se većina država u svetu, uključujući i Srbiju, obavezala da smanji upotrebu supstanci, koje oštećuju ozonski omotač. (više…)

14. septembar 2017.

trivan„Srbija je upravo formirala zasebno Ministarstvo zaštite životne sredine, pridajući tako izuzetan značaj pitanjima iz ove oblasti i njihovim bavljenjem na institucionalnom nivou. Ipak, mi verujemo da to nije dovoljno i zato pozivamo sve zemlje našeg regiona na žustru i aktivnu saradnju, kako bismo dostigli ciljeve koji su zajednički za sve nas.“, izjavio je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, na sastanku visokih predstavnika zemalja potpisnica Arhuske konvencije u Crnoj Gori. Na sastanku pored ministra, učestvuje više od 200 visokih predstavnika iz preko 40 zemalja i međunarodnih organizacija.  (više…)

14. septembar 2017.

weekMinistarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije i Centar za unapređenje kulture života i rada  ŽiR  sprovode kampanju: „Grad u pokretu – ljudi na prvom mestu “ u okviru Evropske nedelje mobilnosti 2017.

Fokus ovogodišnje kampanje predstavlja koncept zajedničkog korišćenja transporta. Kombinovanje različitih vrsta transporta – vožnja automobilom, biciklizam, javni prevoz, hodanje – smanjuje troškove transporta i ekološki otisak (emisiju ugljendioksida). (više…)

12. septembar 2017.

20170912_094434Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Beogradu Akselom Ditmanom.

Ambsador Ditman je pohvalio odluku Vlade Republike Srbije da formira posebno Ministarstvo zaštite životne sredine. (više…)

12. septembar 2017.

Na osnovu člana 42. stav 8. Zakona o zaštiti prirode („Službeni glasnik RS”, br. 36/09, 88/10, 91/10 – ispravka i 14/16) Ministarstvo zaštite životne sredine obaveštava javnost o postupku pokretanja zaštite prirodnog područja I (prve) kategorije, kao Spomenik prirode „Borački krš”. (više…)

KORISNI LINKOVI
Agencija za zaštitu životne sredine Republički hidrometeorološki zavod Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije Zavod za zaštitu prirode Srbije