Zvanicna prezentacija MPZZS - Zastita zivotne sredine

16. августа 2018.

Одржавањем радионице, 15. августа 2018. године обележен је почетак пројекта „Израда Акционог плана за унапређење једнаког приступа водама и санитацији у региону Шумадије и Поморавља“ који реализују Министарство заштите животне средине, Министарство здравља и Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, уз подршку Економске комисије Уједињених нација за Европу (УНЕЦЕ). Овај пројекат представља наставак пројекта “Самопроцена једнаког приступа води и санитацији у Србији“, који је недавно успешно завршен на територији Шумадијског и Поморавског округа. (више…)

7. августа 2018.

Министар заштите животне средине Горан Триван састао се са представницима асоцијације домаћих трговачких малопродајних ланаца-ДТЛ која обједињује 13 трговачких предузећа са преко 570 малопродајних објеката у Србији,  која се укључила у акцију за смањење коришћења пластичних кеса. Од када  су трговински ланци почели да наплаћују пластичне кесе њихова употреба је смањена за 60 одсто и  интересовање за њих приметно је опало. (више…)

31. јула 2018.

Полагање стручног испита за чувара заштићеног подручја у августовском року ће се одржати  15. августа 2018. године.

О тачном термину и распореду кандидата за полагање испита, Министарство ће накнадно, електронском поштом, обавестити управљаче заштићених подручја који су поднели, за своје кандидате, комплетну документацију и пријаву за полагање испита. (више…)

25. јула 2018.

Поводом информација на друштвеним мрежама и у средствима јавног информисања да ће Белгрејт Фестивал 2018 бити одржан на Великом ратном острву 27. и 28. јула 2018. године, Министарство заштите животне средине подсећа јавност да је Велико ратно острво заштићено подручје, и да су недопустиве било какве активности које могу угрозити његове изузетне природне вредности, због чега ће спречити да се та манифестација одржи. (више…)

25. јула 2018.

У складу са важећим Правилником о садржини документације која се подноси уз захтев за издавање дозволе за увоз, извоз и транзит отпада, подносилац захтева за добијање дозволе за прекогранично кретање отпада доставља надлежном органу за издавање дозвола, прописану општу и посебну документацију.  (више…)

19. јула 2018.

Савет Европе oтворио je конкурс за доделу награду за предео за 2018 -2019 годину, а с циљем промовисања значаја важности предела и њиховог очувања.  Награда се сваке друге године додељује локалним и регионалним властима, невладиним организацијама, као признање за заслуге у примени политике или мера одрживог развоја, управљања и/или планирања предела. (више…)

19. јула 2018.
18. јула 2018.

Министар  заштите животне средине Горан Триван са сарадницима разговарао је данас са делегацијом Чешке развојне агенције коју предводи директор Павел Фрелих, о даљим правцима сарадње у области заштите животне средине. Састанку су присуствовали и председници општина Љубовија и Братунац. (више…)

КОРИСНИ ЛИНКОВИ
Агенција за заштиту животне средине Републички хидрометеоролошки завод Агенција за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност Србије Завод за заштиту природе Србије